LB°24 Program

Workshop med "Wandering Objects" i Kiruna

Foto: Yulei Zhang

Skapa, utforska och upptäck med spännande workshops!

Välkommen att ta del av projektet Wandering Objects, ett projekt som kommit till liv genom ett samarbete mellan masterstudenterna i Child Culture Design vid HDK-Valand och tre skolor i Kiruna. Studenterna är på plats mellan 13.00-18.00 och välkomnar alla till att träffas och delta i skapande aktiviteter. Var med på en gör-det-själv-workshop, material finns på plats för att skapa utforskningsverktyg och studenterna är med och hjälper till.

Datum: 24 maj
14.30-14.45:
Välkommen till presentation av Wandering Objects och Andan tillsammans med studenterna från Child Culture Design och skolorna i Kiruna.
14.45-16.00: Var med i en workshop genom att skapa, upptäcka och utforska!
Plats: vid träddungen tvärs över gatan från Stadshustorget.

Wandering Objects är en interaktiv lekskulptur som undersöker hur den byggda miljön kan ge plats för barn och unga att mötas och utforska och eleverna har bidragit med sina visioner om vad begreppet "utforskning" är för dem.

Projektet är resultatet av ett samarbete mellan barn från Högalid, Sameskolan och Thoren Framtid skolor i Kiruna och masterstudenter från Child Culture Design vid Göteborgs universitets HDK-Valand Högskolan för konst och design.

Medverkande studenter från HDK-Valand:

Aria Lee (f. 1988, Kina), Agata Drożdż (f. 1998, Polen), Benjamin Redin (f. 1999, Sverige), Erica Schuetz (f. 1985, USA), Fongyee Ng (f. 1993, Singapore), Milma Loeskow (f. 1982, Finland), Rocío Soto (f. 1982, Mexico), Sara Carvalho (f. 1998, Portugal), Yulei Zhang (f. 1999, Kina), Zala Seles (f. 1999, Slovenien).

Wandering Objects visas som en del av Luleåbiennalen 2024 och är en del av projektet I Händelsernas Centrum, som skapar konstupplevelser som bidrar med konkreta exempel på hur kultur och konst påverkar våra livsmiljöer, upplevelser av platser och vårt mående i pågående och nära förestående förändringar. I Händelsernas Centrum medfinansieras av Europeiska unionen och genomförs med stöd av Jordbruksverket, Leader Tornedalen, LKAB och Kiruna kommun.

I samarbete med Europeiska unionen, Jordbruksverket, Leader Tornedalen, LKAB, Kiruna kommun

  • VadWorkshop
  • När24 Maj
  • VarStadshustorget