LB°24 Program

Aktivering av FOLKMAKT i Kiruna

Foto: Jenny Nordmark

Förbered ett tal och gör din röst hörd.

Fredagen 24 maj kl. 13.00 aktiveras Jenny Nordmarks verk FOLKMAKT!

Konsthändelsen Luleåbiennalen visar konstnären Jenny Nordmarks nya verk FOLKMAKT för Kirunas nya stadshustorg. Verket består av 12 dörrar som sparats från det gamla stadshuset Igloo och väcker frågor om invånarnas möjlighet att påverka beslutsfattare och delta i den demokratiska processen.

Den 1 mars invigdes verket på Stadhustorget med tal av Jenny Nordmark, Karin Stöckel och Jari Söyrinki. Nu är det din tur att göra din röst hörd. Förbered gärna ett tal på max 5 minuter och anmäl dig här.

Varmt välkommen att delta!

Läs mer om Jenny Nordmark och FOLKMAKT här. Lyssna till inspelningen av Jenny Nordmark, Karin Stöckel and Jari Söyrinki från invigningen av FOLKMAKT här.

Verket visas som en del av Luleåbiennalen 2024 och är en del av projektet I Händelsernas Centrum, som skapar konstupplevelser som bidrar med konkreta exempel på hur kultur och konst påverkar våra livsmiljöer, upplevelser av platser och vårt mående i pågående och nära förestående förändringar. I Händelsernas Centrum medfinansieras av Europeiska unionen och genomförs med stöd av Jordbruksverket, Leader Tornedalen, LKAB och Kiruna kommun.

I samarbete med Europeiska unionen, Jordbruksverket, Leader Tornedalen, LKAB, Kiruna kommun

  • VadPerformance
  • När24 Maj
  • Tider13.00 – 14.00
  • VarStadshustorget