LB°24 Medverkande

Mariva Zacharof

Jävlar, Mariva Zacharof. Luleåbiennalen 2013.

Mariva Zacharof (f. 1978, Grekland), är konstnär baserad i Grekland.

Jag försöker att med humor, älskvärdhet och intensitet närma mig barnens värld, som förändras snabbt och är mer avhängig samhället och levnadsomständigheterna än vuxenvärlden. Alla barn står inte inför samma problem eller upplever lycka på samma sätt. Men alla har rätt att leva och njuta av livet.

Jag använder olika tekniker och söker alltid efter det material som bäst uttrycker min idé. I mitt senaste verk använder jag huvudsakligen collage och starka färger för att förmedla de ofta mycket svåra omständigheter som barnen upplever. Mitt beslut att använda svart, vitt och rött beror inte bara på att jag vill förstärka formernas dramatik och intensitet, utan också på att jag vill uppmärksamma faran i att vara likgiltig för barnen och deras problem. Verket speglar mina resor i Mellanöstern och den inspiration de har gett mig.

Mariva Zacharof är en dynamisk bildkonstnär med grekiskt påbrå som har erhållit sin konstutbildning i Storbritannien. I sitt bildspråk använder hon sig av expressionistiskt tecknande, installationer och mixed media för att skildra allmänmänskliga angelägenheter. Hon är medlem i Hellenic Art Chamber of Commerce och hennes verk finns på grekiska museer och stiftelser för samtida grekiska konstnärer.

Verk

Jävlar, måleri

Plats

Rovaniemi