LB°22 Program

ARKIV

Filmvisning och introduktion till Autohoodening: The Rise of Captain Swing med Post Workers Theater

Autohoodening: The Rise of Captain Swing, Post Workers Theatre & Infinite Opera.

Välkommen till en digital introduktion och filmvisning av Autohoodening: The Rise of Captain Swing av Post Workers Theatre och Infinite Opera.

Autohoodening: The Rise of Captain Swing är ett videoverk skapat av Post Workers Theatre tillsammans med Infinite Opera. Verket centreras kring fabriksarbetares vittnesmål och intervjuer med fackliga representanter. Baserat på midvintertraditionen Hoodening, en historisk parad utförd med avbilden av en häst av arbetare i East Kent (UK) som en karnivalisk satir över det egna arbetets verklighet. Denna operatiska folkprotest tänker om Hoodening som en arbetarteater för en tidsålder präglad av Amazons varulager och plattformskapitalism.

Verket har i Luleåbiennalen 2022 placerats tillsammans med en arkivutställning om Seskaröspelen på Havremagasinet, där material om byggnadens utformning och historia redogör för hur den ursprungligen användes som anläggning för matning av havre till militärens arbetshästar.

Filmen spelades in hos Vivid Projects i Birmingham av Andy Willsher och Iain Armstrong med kostymer skapade av James Frost och Lottie Wood.

Filmen visades endast under en avgränsad tid i Läranderummet på Luleåbiennalens hemsida.

  • VadLäranderummet
  • När10 Jan
  • Tider18.00