LB°24 Program

What do we learn from making? The journey of Garland magazine

Välkommen till en presentation och ett lyssningsevenemang med Kevin Murray, redaktör för Garland magazine och Knowledge House for Craft. Introduktion och moderering av Luleåbiennalens konstnärliga ledare Christina Zetterlund. I samarbete med Iaspis Konstnärsnämnden.

”Teori och praktik betraktas ofta som separata sysselsättningar. Ändå vet vi att inom områden som hantverk får man kunskap genom att göra. Hur värderar vi den kunskapen när vi konsumerar dessa handgjorda föremål?”

What do we learn from making? The journey of Garland magazine

Garland magazine är en organisk plattform för att dela historier bakom det som görs i den stora världen. Garland är värd för tänkare och skapare från 73 länder som inspireras av varandras engagemang i att hålla kulturer levande genom sina egna händer.

Knowledge House for Craft är en form av organisering och online-plattform som har vuxit fram tillsammans med en generation av ”tänkare – görare” som artikulerar idéer genom sin skickliga användning av material. Med respekt för upphovspersonen undersöker projektet praktiker för utbyte av kunskap.

Kevin Murray är redaktör för Garland magazine och kunskapsarbetare för hantverk. Han är för närvarande vice ordförande för World Crafts Council – International. 2000 – 2007 var han chef för Craft Victoria där han utvecklade ”Scarf Festival” och ”South Project”. Han har kurerat många utställningar, inklusive ”Water Medicine: Precious Works for an Arid Continent” och ”Seven Sisters: Fiber Works from the West”. Hans böcker inkluderar ”Craft Unbound: Make the Common Precious” (Thames & Hudson, 2005) och med Damian Skinner, ”Place and Adornment: A History of Contemporary Jewellery in Australia and New Zealand” (Bateman, 2014). Han är för närvarande internationell curator för Tel Aviv Craft & Design Biennale.

I samarbete med Iaspis.

Senaste numret av Garland Magazine, där flera av biennalens konstnärer medverkar, hittar du här.

  • VadLäranderummet
  • När05 Dec
  • Tider18.00–19.30