LB°24 Program

KUBN – Skogen, människorna, samhället och allt däremellan

Affisch, KUBN

WORKSHOP i att designa affischer och uttrycka sig i den offentliga rummet. I denna workshop kommer Tobias Barenthin Lindblad att presentera hur man på olika sätt kan uttrycka sig och förmedla budskap genom skrift och grafisk design. Workshopen är öppen för alla ungdomar som är intresserade att delta. Här kan du lära dig trix och knep att skriva uttrycksfullt och skapa coola affischer med text och andra uttryck. Det finns inga regler eller mallar man måste följa - men låt dig gärna inspireras!

Ord är makt och hur kan man vidareföra åsikter, känslor och budskap inom arkets konkreta ramar? Vilken betydelse har typsnitt, utformning och design för att nå betraktaren? Tobias Barenthin Lindblad föreläser om gatukonst, graffiti, reklam, stadsplanering, och rätten till det offentliga rummet. Han är också är specialiserad på utgivning och distribution på böcker om sub- och populärkultur. Tobias har en utbildning i etnologi, media- och kommunikationsvetenskap och tyska vid Stockholms universitet. Genom workshopen kommer Tobias att presentera olika sätt att uttrycka sig och synliggöras i det offentliga rummet.

Vi är speciellt stolta för samarbetet med fältbiologerna som är aktiva förespråkare för större miljömedvetenhet i samhället, och är en medlemsorganisation för unga. Fältbiologerna är Sveriges största natur- och miljöorganisation för målgruppen. Föreningen driver opinion i frågor som rör miljö, klimat och hållbarhet, och grundades redan 1947.

Fältbiologerna Norrbotten sträcker sig i hela länet, Norrbotten till ytan den största länet i Sverige och omfattar hela 14 kommuner. Avstånden är långa, Befolkningstätheten låg. Men arterna är många, beskriver Fältbiologerna om Norrbotten på sin hemsida. Länet är också under stor tillväxt, industrierna växer och vilken betydelse har det för människor som bor här och naturen som omger oss? Här finns åtta nationalparker och stora delar av världsarvet Laponia.

Workshoppen är öppen för alla ungdomar som är intresserade att delta.

Ett samarbete mellan Luleåbiennalen, Fältbiologerna och KUBN.

  • VadLäranderummet
  • VarNavet, Luleå
  • När24 Nov
  • Tider17:00-19:00