LB°22 Program

ARKIV

Hantverkssamtal på Galleri Syster

Jag är din syster, Alva Höggren

Hantverkssamtal med vänner. På Galleri Syster har vi bjudit in flera nya biennalvänner för att skapa en översikt över utställningar och projekt som äger rum på andra platser i Norrbotten under biennalen.

Eventet inleds med att Anja Örn, konstnär och grundare av Galleri Syster, hälsar välkommen. Onkar Kular och Christina Zetterlund, konstnärliga ledare för Luleåbiennalen 2022 – Hantverk och Konst, berättar sedan om sina tankar kring årets biennal utifrån sitt arbetssätt och biennalens tre trådar Snö och Is, Extraktivism och Hantverk bortom Ödemarken.

Sedan möter vi bland annat Berit Kristine Andersen Guvsám, Gunvor Guttorm och Laila Susanna Kuhmunen som deltar i biennalen med utställningen Gulahallan ja birgen. Utställningen är resultatet av ett tvåårigt samarbete inom ramen för projektet AIDA, Arctic Indigenous Arts and Design Archives – ett arkiv med material från enskilda utövares praktiker. Berit Kristine Andersen Guvsám, Gunvor Guttorm och Laila Susanna Kuhmunen har i arbetet med utställningen fört en dialog med det insamlade materialet i arkivet. I Luleåbiennalen visas en film där de reflekterar över processen.

  • VadFestival
  • När15 Sep