LB°24 Nyheter

Pressröster om Luleåbiennalen

Luleåbiennalen har nu varit öppen i ungefär en månad – och får strålande betyg från landets kultursidor.

"...årets biennal har en stark integritet, och väjer inte heller för en politisk tydlighet. Greppet att utgå från det som sker i dagens Norrbotten och koppla ihop det med andra platser är en av utställningens mest bärande delar. Det är bra gjort."

Milou Allerholm, Dagens Nyheter.

“…Biennalen ger också stor plats åt arkitektur, det handlar inte bara om vad som ska byggas och hur, utan också om sådant som inte längre har en plats. Trots att enskilda verk kan vara svåra att förstå på egen hand skapar de tillsammans en tydlig helhet och ger möjlighet till diskussion om Norrbottens omställning."

Anna Andersson, Aftonbladet.

“…Det är dock otvetydigt så att denna biennal, med färre personer och med betydligt mindre ekonomi än andra nationella likartade initiativ, återigen har utfört ett storverk tillsammans med de medverkande institutionerna."

Eva Asp, Konsten.net.

Träbyggen och trängsel – fullt på biennalens öppning /…/ Det blev gott om folk i Konsthallen när invigningsdag nummer två av Luleåbiennalen 2024 hölls i helgen. Några kom dit med buss från Umeå. "Arkitektskolan där vi går abonnerade en, så vi passade på att åka upp", berättar Clara Diab.”

Viktoria Berglund, NSD, Norrländska Socialdemokraten.

Läs recensionerna från Dagens Nyheter här, Aftonbladet här, Konsten.net här samt NSD, Norrländska Socialdemokraten här.

Är du journalist och vill komma i kontakt med oss?

Kontakta kommunikatör Sophia Persson här.