LB°24 Program

Aktivering av FOLKMAKT

Jenny Nordmark, FOLKMAKT, 2024. Installation och invigningstal på Stadshustorget i Kiruna. Luleåbiennalen 2024. Foto: G. Rúnar Gudmundsson/Norrbottens museum

Välkommen till aktivering av Jenny Nordmarks verk FOLKMAKT

Fredagen 24 maj kl. 13.00 aktiveras Jenny Nordmarks verk FOLKMAKT!

Konsthändelsen Luleåbiennalen visar konstnären Jenny Nordmarks nya verk FOLKMAKT för Kirunas nya stadshustorg. Verket består av 12 dörrar som sparats från det gamla stadshuset Igloo och väcker frågor om invånarnas möjlighet att påverka beslutsfattare och delta i den demokratiska processen.

Den 1 mars invigdes verket på Stadhustorget med tal av Jenny Nordmark, Karin Stöckel och Jari Söyrinki. Nu är det din tur att göra din röst hörd. Förbered gärna ett tal på max 5 minuter och anmäl dig här senast 20 maj.

Varmt välkommen att delta och göra din röst hörd!

Läs mer om Jenny Nordmark och FOLKMAKT här.

Verket är en del av projektet I Händelsernas Centrum, som skapar konstupplevelser som bidrar med konkreta exempel på hur kultur och konst påverkar våra livsmiljöer, upplevelser av platser och vårt mående i pågående och nära förestående förändringar. FOLKMAKT visas som en del av Luleåbiennalen genom projektet I Händelsernas Centrum, som medfinansieras ev Europeiska unionen och genomförs med stöd av Jordbruksverket, Leader Tornedalen, Kiruna kommun och LKAB.

I samarbete med Europeiska unionen, Jordbruksverket, Leader Tornedalen, LKAB, Kiruna kommun

  • VadFOLKMAKT
  • När24 Maj
  • Tider13.00 – 14.00
  • VarStadshustorget